Magyar Nutella

Magyar Nutella

Sokszor nem lenne baj, ha nem lennénk annyira édesszájúak. Sok bajtól kímélnénk meg magunkat! De sajnos azok vagyunk. A magyar cukrászat viszont ennek köszönheti sikereit. 🙂

Pl. mekkora csábítás egy üveg Nutella? Bátran állíthatom, hatalmas!!! Na, akkor szálljon az angyalka a vállunkra, és hallgassuk meg intelmeit:

Fotó: Flickr

Ergo: nem veszünk.

Mit csinál ilyenkor egy tudatos (édesszájú) vásárló? Hát elkészíti otthon. Hazai alapanyagokból, káros anyagoktól mentesen!

Meglátod, nem nagy meló, és ugye az alkotás öröme…

Hozzávalók:

  • 20 dkg pörkölt törökmogyoró
  • 20 dkg csokoládé
  • 1 dl sűrített tej (ez is elkészíthető otthon!)
  • 1 dl zsíros tejszín (esetleg kókuszzsír)
  • 10 dkg vaj (nem margarin)
  • 2-3-4 evőkanál méz (ízlés szerint)

Így csináld:

A mogyorót késes robotgépben (jó sokáig) dolgozd szinte vajszerűvé. Ha nincs robotgéped, akkor kávédarálón is átereszheted, akár többször is, minél finomabb legyen.

A csokoládét kockákra törve, a vajjal együtt vízgőz felett egyneművé olvasztod. Ezután szépen sorban hozzáöntöd a sűrített tejet és a tejszínt, majd a mézet, végül a mogyorót.

És el is készültél! Már csak elő kell venni a kiürült, tisztára mosott Nutellás üveget, vagy a kamrapolcról leemelni egy csinos csattos üveget, és beletölteni!

Mivel tartósítószermentes, így kérlek hűtőben tárold, 2-3 napig eláll. (Ja, nem, nyugi, addigra elfogy! 🙂 )

Aztán amikor kenyérre, kalácsra kened, vagy palacsintába töltöd, esetleg az esti filmnézés közben csak úgy kanalazásra kínálod, bezsebelheted az elismeréseket: finom, mindenmentes mogyorókrémet készítettél, hazai alapanyagokból! Ez igazi magyar finomság!

Fotó: Flickr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.